Strategie & organisatievraagstukken

U zoekt een strategie die antwoord geeft op de vragen vanuit de markt en veranderingen in uw omgeving? Sterker nog, een strategie die proactief op deze vragen inspeelt? De Van Gemert Groep adviseert en begeleidt bij het (her)formuleren van uw strategie zodat deze een echt antwoord geeft op de vragen van morgen. En kan ondersteunen bij de implementatie ervan.

"Cheshire Kat, vroeg Alice. Wil je me alstublieft vertellen welke kant ik op moet vanaf hier? Dat ligt er voornamelijk aan waar jij naar toe wilt, zei de kat. Dat kan me niet schelen, zei Alice. Dan doet het er niet toe welke kant je opgaat, zei de Kat.” (Uit: Alice in Wonderland)

Veel kennis is al binnen uw organisatie aanwezig. Onze kracht? Het mobiliseren van deze kennis en omzetten in een aanpak. We kennen de sectoren waarbinnen we werkzaam zijn, goed en brengen ontwikkelingen van buitenaf in. Indien nodig kunnen we ook marktonderzoek voor u verrichten. Van ons mag u verwachten dat een strategisch adviestraject uitmondt in een heldere koers die zich goed laat vertalen in tactische en operationele doelen. Vertaald in een heldere missie, visie en strategische doelen. En in een plan als basis voor implementatie.

Voorbeelden van mogelijke trajecten:

  • Strategisch planning (de ontwikkeling van missie, visie, kernwaarden inclusief een plan met een aantal heldere strategische keuzes en implementatie)
  • Advisering over en begeleiding bij vraagstukken op het gebied van strategisch HR, financiën, besturing, shared service centre
  • Organisatie & bedrijfsvoeringsvraagstukken
  • Organisatiediagnose: waar staat uw organisatie, is de strategie voldoende gekoppeld aan de omgeving, de processen en de medewerkers? Wat belemmert succes en effectiviteit?
  • Het doen van haalbaarheidsonderzoeken en/of begeleiding bij het opstellen van ondernemingsplannen en businesscases