Herbestemming missiehuis

Het idee: Landgoed Bakkerbosch
Een concreet plan voor de duurzame en mensgerichte gebiedsontwikkeling van het voormalige Missiehuis in Cadier en Keer. De Van Gemert Groep werd gevraagd om mee te denken over herbestemming en heeft mee kunnen doen in de aanbesteding voor de plannen.

De Sociëteit voor Afrikaanse Missiën (SMA) bestaat sinds halverwege de 19e eeuw en is uitgegroeid tot een wereldbeweging in ruim 20 landen op alle continenten actief. Het Missiehuis te Cadier en Keer werd gesticht in 1891. Sindsdien kende de kloostergemeenschap hier een florerend bestaan. Door het dalend aantal leden, kwam het complex meer en meer leeg te staan en werd gezocht naar een passende en eigentijdse bestemming van het complex en de omliggende gronden.

Onze plannen
De Van Gemert Groep heeft samen met de paters een plan ontwikkeld waarin wonen, werken en welzijn aandacht kreeg. Vanuit de wens tot herontwikkeling van het gebouw en de omliggende terreinen, passend bij de oorspronkelijke opdracht ervan: de missie & en het begeleiden en opleiden van mensen om zo waarde toe te voegen. Idee was om dit rijksmonument meer bestemmingen te geven. De programmatische invulling omvatte een aantal functies: logies, ontmoetingsruimte(n), sociaal-culturele evenementen, horeca, ateliers en werkruimten, parkomgeving en productietuinen. Ook werd gedacht aan duurzaam en levensbestendig wonen voor senioren en werken en ondernemen voor jonge ondernemers.

Resultaat
Helaas werd de opdracht niet aan ons gegund. Meer weten of geïnteresseerd in deze plannen? Neem contact op met Dries van Gemert.

0 0 stemmen
Article Rating
Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x