De aanvullende 9 tips en je beste jaar ooit realiseren

Twee weken geleden verscheen onze blog “ 9 tips om je batterij weer op te laden deze vakantie”. De 9 dagen voorafgaand aan oud en nieuw publiceerden wij op social media aanvullende tips of gaven we wat extra uitleg en verdieping. Iedere dag verscheen een nieuwe tip. Maar ja, niet iedereen heeft social media of was elke dag online. Sterker nog, hopelijk zeker in deze periode niet en werd er naast gevierd en contact met familie en vrienden ook hard gewerkt aan het opladen van de batterij.

Vandaar alle tips nu op een rij! Gelukkig nieuwjaar en op naar jouw beste jaar ooit!

Tip 1 Het blog zegt het al “ evalueer je jaar” en leer ervan en vier  je successen! Hoe?
Stap 1 is het kijken naar het verleden. Stel jezelf de volgende 4 vragen (en schrijf ze ook echt op!):

 1. Wat ging er dit jaar niet goed? Zowel op je werk als privé.
 2. Wat was jouw bijdrage daar aan?
 3. Wat ging er dit jaar supergoed?
 4. Wat was jouw bijdrage daar aan?

Neem daar echt even de tijd voor om dat te overdenken maar ook vast te leggen. Wat zinvol kan zijn is om dit te delen  met je partner, je gezin of je collega. Uiteraard beantwoorden ook zij deze vragen. Je zult versteld staan van hoe je tegen zaken aan kunt kijken maar ook naar elkaars bijdragen.

Tip 2 We gaan verder met evalueren. Tip 1  ging over het verleden.
Nu kijken we naar het heden. Maak een SWOT voor jezelf (zakelijk en privé).

 1. Wat zijn mijn sterkten?
 2. Wat kan beter?
 3. Welke kansen voor mij spelen er zakelijk en privé?
 4. Welke bedreigingen staan er voor mijn deur? (professioneel, financieel, gezondheid etc.?)

Schrijf ook deze weer op en deel deze als het kan!

Tip 3 Evaluatie deel III: De toekomst, waar wil ik naar toe komend jaar?
Zowel professioneel als privé. Het blog geeft het al aan: stel je doelen. Wist je dat maar zeer weinig mensen dit echt doen? Maar dat je 93% meer kans op het behalen ervan hebt als je ze stelt EN opschrijft? Zie het blog om welke doelen het zo kan gaan. Schrijf ze op, maak het visueel met tekst en passende afbeeldingen. Ga uit van 7 doelen (privé, professioneel, gezondheid, financieel, wonen, spiritueel etc.). ! Schrijf je doelen vervolgens iedere dag opnieuw aan het begin van de dag op! En al het kan, visualiseer ze zelfs iedere dag opnieuw.

Tip 4 Succes en effectiviteit begint met plannen en prioriteren.
Denk eens na over de volgende keuzes:

 1. Welke nieuwe activiteiten wil ik gaan doen?
 2. Wat moet ik meer gaan doen?
 3. Wat moet ik minder gaan doen (en kan ik uitbesteden bijvoorbeeld)?
 4. Waar moet ik echt mee stoppen!

Overweeg bovendien voor die zaken die je nog niet goed afgaan, hulp of advies te vragen. Een coach, lees een boek, vraag eens wat rond.

Het vragen van advies is wat iemand met succes onderscheid van iemand zonder succes.

Tip 5 Verbeter de kwaliteit van alles en wordt productiever.
Stop met multitasking. Het kan niet. Ook vrouwen kunnen dat niet. Ja, fysiek mischien wel maar inmiddels is wel bewezen dat de productiviteit daalt. Je wordt minder effectief! Doe een ding te gelijk en geef je 100% aandacht aan datgene wat je doet. Ook deze week als je vrij bent. Maar straks op het werk zeker weer!

Tip 6 Deel je doelen, intenties en plannen
Vertel mensen om je heen over jouw doelen. Hulp komt vaak uit onverwachte hoek. Je doelen verwezenlijken gaat makkelijker met hulp van anderen. Maar dat niet alleen: je zult je ook meer gecommitteerd voelen ze echt te bereiken.

Tip 7 STOP GEWOON
Bij tip 4 dacht je al na wat meer kan, minder kan of waar je mee moet stoppen. Denk eens na over welke werkzaamheden je kunt uitbesteden (thuis en op je werk!). Zodat jij je tijd aan andere meer zinvolle of leuke dingen kan besteden. En kies 1 energievreter (een ding of een mens!) waar je echt mee gaat stoppen! Nog twee tips te gaan. Blijf ons volgen!

Tip 8 Zorg goed voor lichaam en geest!
Je lichaam is je basis en je instrument. Je lichaam is datgene wat de energie genereert die je nodig hebt om successen te creëren. Zorg daarvoor. Je geest houdt van afwisseling, prikkeling en uitdaging. Van inspiratie maar ook van rust. Wissel dit alles af en zoek inspiratie, beweging, voldoende buitenlicht en eet en drink gewoon goed en gezond!

Tip 9 Vier je successen!
Jij bent klaar voor het aankomend jaar. Je beste jaar ooit. Nog een ding voor het jaar om is. Vier je grootse succes van het afgelopen jaar. Kies hoe jij dat wil doen en plan dit, zet een datum vast begin januari. Een etentje, een dag sauna, een tentoonstelling of een mooi boek. Maakt niet uit, kies iets en vier jouw succes!

Laat je weten wat jouw doelen en intenties zijn? En wat jij nodig hebt om die ook daadwerkelijk te bereiken?

Gelukkig nieuwjaar!!

0 0 stemmen
Article Rating
Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x