Ebook Effectief samenwerken op afstand

Thuiswerken als norm

COVID-19 kreeg het voor elkaar: we werkten en werken massaal vanaf huis. Werken op afstand samen. Dat deed en doet wat met ons. In positieve zin én in negatieve zin. Voor de een is thuiswerken een feest, zelf je tijd indelen, minder reistijd, lekker kunnen doorwerken. De ander gruwelt ervan en heeft er moeite mee. Het gemis van collega’s, de kantoorroutine of het lastig vinden zelf structuur aan te brengen.

Nu bijna een jaar na dato, gaat het op en af. Er gloort wat licht aan het einde van de tunnel. Hoe lang het nog zal duren; thuiswerken of beter gezegd: op afstand werken blijft nog wel even. Nu, in het “tijdelijke abnormaal” en straks. Laten we nl. de goede kanten van dat op afstand werken, zeker behouden.

Belangrijke vragen

1) Hoe werk ik zelf effectief en resultaatgericht? En blijf ik mijn energie behouden?
2) Hoe werk ik en wij effectief samen op afstand? Hoe behouden we de verbinding en voorkomen we ruis op de lijn?
3) Hoe houden we iedereen betrokken en gemotiveerd, nu, straks en later?
En als je een leidinggevende functie (lijn /project) hebt:
4) Hoe begeleid, steun en stuur ik mijn team?

De antwoorden? Plannen, prioriteren (kiezen en nee zeggen dus) en gebruik maken van de drijfveren van jezelf en de ander. Elkaar juist op die drijfveren aan te spreken, de drijfveren te benutten, mensen te motiveren, te betrekken en ze die leiding en begeleiding te geven die aansluit op hun behoeften. Het zijn juist de drijfveren die bepalen waarom mensen doen wat ze doen. Hoe ze reageren op veranderingen, een crisis en hoe zij het anders werken zullen vormgeven. Dat bepaalt of het ons lukt om samen resultaatgericht en prettig op afstand samen te werken.

Het ebook

Wil jij dit e-book ontvangen? Stuur ons dan even een mail en dan sturen we je het terug. Als extra krijg je bovendien toegang tot een eerder verschenen Ebook- Manage je effectieftijd over plannen en prioriteren.