Workshop “De weg naar werkdrukbalans voor mens, team en organisatie”

Een praktische en inspirerende middag voor leidinggevenden en HR professionals die worstelen met werkdrukvragen

Workshop: Werkdrukbalans voor mens, team en organisatie
Datum: Vrijdag 3 oktober 2014 | 13:00 - 16:30
Locatie : Maastricht
€: Gratis
Bonus : voor projecten tot € 10.000,- subsidie mogelijk

Urgentie en relevantie voor deze workshop
Werkdruk is een toenemend probleem in onze maatschappij. Werkdruk is inmiddels beroepsziekte no.1. Iets dat we niet meer kunnen en mogen negeren en waarvan de gevolgen steeds duidelijker worden: ziekteverzuim, arbeidsontevredenheid maar ook productieverlies.

Ons werkdrukbeleid zit nog vol paradoxen. Verzuimbeleid is individueel en curatief; oplossingen zitten in de organisatie en zijn preventief. Maatregelen komen vaak neer op tijdelijk minder werken, terwijl de productiviteit omhoog moet. De medewerker wordt gevraagd prioriteiten aan te passen, terwijl de organisatie dringend aan een aanpassing toe is. Veranderingen verhogen de werkdruk verder en worden uitgesteld. Een vicieuze cirkel tekent zich af. We zijn dringend toe aan werkdrukbeleid dat oplossingen biedt.

Subsidie mogelijk!
De overheid en minister Asscher erkennen dit probleem en stellen nu subsidies en regelingen ter beschikking. Er komt 22 miljoen euro beschikbaar. Deze subsidie kan oplopen tot tienduizend euro! te besteden aan advies of implementatie van maatregelen om meer mensen langer en productief aan het werk houden. Vanaf 15 oktober tot 7 november 2014 kunt u de subsidieaanvraag indienen. Maar let op: wie het eerst komt, het eerst maalt.

Voor wie?
Ziet u het toenemende probleem? Zoekt u naar een goede methodiek en in de praktijk bewezen handvatten om werkdruk aan te pakken? Wilt u uit eerste hand weten hoe de afdeling ruimte van de gemeente Maastricht dit thema succesvol heeft aangepakt? Kom dan naar onze workshop op 3 oktober a.s. in Maastricht.

De workshop is primair bedoeld voor leidinggevenden en HR of Arbo professionals binnen profit als not for profit organisaties in het Zuiden. U bent ook welkom als u niet in het zuiden werkt maar Archimedes organiseert op verschillende locaties deze workshops.

Wat levert de workshop op?
Oplossingen. In de vorm van:

  • Meer inzicht in het thema werkdruk en de effecten die dit heeft op individu, team, organisatie en maatschappij;
  • We gaan met elkaar in gesprek  over hoe u dit thema bespreekbaar kunt maken, aanpakken en verbinden aan gezondheid, effectiviteit en duurzame inzetbaarheid
  • Een methode die vanuit inzicht in objectieve werkdruk en nadruk op eigen verantwoordelijkheid, samenwerking en dialoog, werkdruk in balans brengt.
  • Een mensgerichte visie op organiseren in een complexe omgeving.
  • Inzicht in subsidiemogelijkheden en de Asscher-regelingen rond werkdruk;
  • U kunt leren van de ervaringen uit de praktijk: Jos Simons van de Gemeente Maastricht vertelt over het werkdrukbalans programma, de Taaktuner en de positieve resultaten.
  • Er is tevens voldoende gelegenheid tot het uitwisselen van ervaringen en netwerken.

Praktisch
Deze workshop kost u enkel de inzet in tijd en uw interactieve bijdrage tijdens de workshops. En uw inzet om na de workshop met het thema aan de slag te gaan.
De workshop wordt georganiseerd door de Van Gemert Groep in samenwerking met Archimedes en de gemeente Maastricht en vindt plaats in infocentrum Belvedère in Maastricht.  We starten om 13.00u en eindigen om 16.30u. 

Aarzel niet deze uitnodiging door te sturen of via sociale media te delen.  Maar let op: vol is vol. We hebben helaas maar plaats voor 45 personen.

Locatie
Infocentrum Belvedère

0 0 stemmen
Article Rating
Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x