Van Gemert Groep participeert in onderzoek innovatie ondergronds transport

De Van Gemert Groep initieert ook zelf projecten of werkt samen met anderen om een onderzoek te starten of een nieuw initiatief neer te zetten. Zo zijn we al enige tijd betrokken bij het nadenken over innovaties in ondergronds transport. Onder meer samen met de provincie Noord-Brabant.

Wist u bijvoorbeeld dat we in Nederland ook een ondergrondse transportlijn hebben? Dat er via een ingenieus systeem van buisleidingen nu al 12 miljard ladingtonkilometers aan gasvormige en vloeibare stoffen worden getransporteerd? Dat is bijna twee keer zoveel dan het transport per spoor. En het kan misschien nog veel meer worden. Toch is transport via buisleidingen tamelijk onbekend en daardoor onbemind. Terwijl er veel mogelijkheden liggen. Zo zijn de buisleidingen een duurzaam en veilig alternatief voor het traditionele transport via weg, water en spoor.

Maar dit is geen promotiepraatje voor buisleidingen. We willen u wel wat meer vertellen over de haalbaarheidsstudie waar wij aan mee mogen werken.

De provincie Noord-Brabant onderzoekt of het haalbaar is om een planstudie uit te voeren naar innovaties rondom transport via buisleidingen. De eerste fase is nu gestart!

Samen op ontdekkingsreis naar het ondergrondse

De regio neemt het initiatief voor een planstudie Innovaties Buisleidingen onder het motto “Van bovengrond naar ondergrond”. Een ontdekkingsreis die wij willen maken vanuit de principes Droom, Diagnose, Dialoog en Doen. We zijn onlangs gestart met de fase Droom: wat is het gedroomde beeld voor ondergronds transport? En wordt dat beeld gedeeld, erkend en herkend?

We toetsen allereerst de haalbaarheid van een planstudie. Als tweede stap organiseren de provincie voor de zomer een innovatietafel met diverse belangrijke spelers uit het veld. De resultaten van beide stappen worden als Diagnose ingebracht in het BO-MIRT van november 2015. Dan zal blijken of wij de Dialoog aan kunnen gaan om te achterhalen wat we nodig hebben voor de daadwerkelijke verkenning.

Het dromen is gestart via de interviews met een aantal smaakmakers door onder meer Dries van Gemert.

We houden u op de hoogte!

0 0 stemmen
Article Rating
Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x