Vakantieliteratuur!

De zomerperiode is de tijd bij uitstek om bij te lezen: spannende detectives, dat laatste boek van .......en natuurlijk je vakliteratuur.

In onze inspiratieberichten geven we wel vaker boekentips. Deze week bespraken we er een aantal op Facebook. Voor wie geen Facebook heeft of dat gemist heeft, hier de besproken boeken, aangevuld met een aantal die we al eerder hebben beschreven.

  1. Robert Bridgeman: Start vandaag met lichter leven. Toegankelijk en bruikbaar en bevat een mooi overzicht van alle stromingen, methodieken, instrumenten of theorieën voor iedereen die (aards) verlicht wil leven. En let wel: de waarheid bestaat niet...
  2. Paulo Coelho: De pelgrimstocht naar Santiago. Je hoeft hem niet zelf te lopen om te beleven en de wijze (leiderschap) lessen van Coelho te gaan gebruiken. Vooral de passage waar Coelho een aantal keren dezelfde route loopt zonder dat te zien.
  3. Toon Gerbrands: De succescrisis. Dit boek inspireerde ons tot de zomerblog. Al gelezen? Ben jij je bewust van je prestatieklok en wist je dat je een winnend team wel moet veranderen?
  4. Robert E. Quinn: Diepgaande verandering. Al een klassieker maar nog steeds bruikbaar: onze angst om echt te veranderen en afscheid te nemen van werk, relaties of andere zaken maakt dat we blijven en langzaam vergroeien met het systeem. Langzaam sterven...Destijds voor Gabriela de duw in de rug om ontslag te nemen.
  5. Jan Bommerez: door de bomen het bos zien. Transformatie kun je blijkbaar helemaal niet leiden, beweert Jan. Het start met observeren en bestuderen van alles om ons heen...Hoe kun je dat dan als leider faciliteren?
  6. Wiel Schins: Tussen Utopia en vanzelfsprekendheid. Hierin omschrijft hij als „het gebeeldhouwde resultaat van vijftig jaar rusteloosheid’’, een synthese van zijn kennis van het verleden en het heden en een gids richting wat hij Nieuwe Samenleving noemt.
  7. Maarten de Winter: het sjoelbaksyndroom.  Het sjoelbaksyndroom focust zich op de vraag hoe het werkdrukvraagstuk in organisaties kan worden opgepakt, zodat uiteindelijk de organisatie daardoor duurzaam goed gaat functioneren en beter presteert. Niet meer rammen dus!
  8. Josine van de Nobelen: Master your website. Een eenvoudige websiteanalyse kan het verschil maken voor je onderneming en je website omzetten in een heuse conversiemachine. Hoe? Josine van de Nobelen legt het je uit aan de hand van haar MASTER-methode. Toegankelijk en lichtvoetig, zonder technisch te worden.
  9. Gunther Pauli: Blauwe economie. Door goed naar natuurlijke systemen te kijken is het mogelijk om tot een duurzame manier van produceren en consumeren te komen. Pauli was directeur van Ecover en lid van de club van Rome.

Geen nummer 10. Want die horen we graag van jou. Welk boek inspireert jou? Wat zou jij aanraden om aan het zwembad, het strand, in de hangmat te lezen? Of gewoon voor het slapen gaan?  En waarom?

Ik ben benieuwd naar je reactie!

0 0 stemmen
Article Rating
Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
marcelheckmans
8 jaren geleden

De tiende titel van de vakantiereeks kan zijn:
The big five for live van John P. Strelecky
Gebruik makend van sterke ideeen, zoals het vervullen van je vijf grote levenswensen en de reden van je bestaan, laat zien hoe grote leiders zichzelf en anderen leiden naar vervulling in leven en werk.

1
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x