Niets is onmogelijk, breek eens door !?!

Doorbreken leidt tot doorbraken!

Afgelopen weekend nam ik deel aan de training “Breakthrough to succes; how to succes in spite of everything”.

Breaking_Board_Natural_Wood_Samen met 600 andere enthousiaste ondernemers dook ik in het onderwerp met als grande finale op zondagavond: het doorbreken van je eigen patroon. Oftewel “een plankje met de vlakke hand door midden slaan”. Voor diegene die nu denken “getsie, een tjakkatraining zeker”: doorbreek je eigen comfortzone en lees nog even door… Want daar gaat deze blog niet over. Alhoewel, een plank doorslaan met vlakke hand terwijl 600 mensen toekijken? Onmogelijk. Of? Makkelijk!! Nee, het was geen spaanplaat en nee, de plankjes waren niet voorbereid. Het had ook niets te maken met Jackie Chan of karate. Maar dat terzijde.

Waar ik het over wil hebben is het woord “onmogelijk”. Dat herken je vast wel. “Dat?, dat is onmogelijk! Dat kan niet”. En dan volgen rationele argumenten waarom niet. Maar is dat zo? Kan het echt niet? Of weten we nog even niet hoe het wel kan? Zijn die rationele argumenten wel zo rationeel? Ja, dat zijn ze zeker. Ze komen uit de ratio. JOUW ratio en de mijne. Maar deze zelfde ratio is bij uitstek ook de leverancier van blokkerende en niet ondersteunende gedachten en excuses. Ik wil niet zeggen dat je niet meer mag denken en “naar je gevoel moet gaan”. Nee, dat niet. Maar wel dat je kritisch mag kijken naar deze blokkerende gedachten. En kritisch mag kijken naar je eigen keuze-mogelijkheden.

Kan het niet of kan het nog niet? Of weet je nog niet hoe?

Natuurlijk, vliegen naar de maan met je armen is behoorlijk onmogelijk. Of: nog niet mogelijk. Maar wat kan wel al? Wat kun jij doorbreken en waar heb jij wel de keuze om s-NASTAR-ENGINEER-largeiets te doen of juist niet meer te doen? Welke actie kun jij ondernemen om iets te verbeteren waarvan iedereen vindt dat dat anders moet? Je passie volgen, zelf een school beginnen, een buurtinitiatief starten, een werkproces aanpakken. Dat waarvan jij denkt “ dat kan niet of lukt toch nooit”. Richie Parker had absoluut een rationele reden om thuis te blijven zitten. Maar deed het niet… Kijk naar zijn inspirerende verhaal.

Wat houd jou tegen? Of je organisatie?

Toch even terug naar mijn training. Deze vraag stond daar centraal. Het “plankje doorbreken”. Dit als metafoor voor "door-breken leidt tot een doorbraak naar succes".  Dus dat gingen we doen. Met 600 mensen! Wat een ervaring en een proces! Het was bijzonder om te zien en te ervaren hoe 600 mensen elkaar kunnen maar ook echt willen supporten. En blijven supporten ook als het niet in een keer lukte. Hoe 600 mensen bleven aanmoedigen vanuit hun hart. Om de oprechte blijdschap te zien bij de persoon die zijn of haar plank doorbrak. Die zijn of haar patroon door-brak. Een doorbraak bereikte! De blijdschap van de overige 599 mensen hierom. Het gejuich, de energie maar vooral de verbinding met elkaar die voelbaar was.

Het gaf mij hoop. Als 600 mensen dit in drie dagen met elkaar kunnen bereiken, wat voor prachtig perspectief biedt dat dan voor onze maatschappij?

Ik ga vol energie en inspiratie naar huis. Met een doorbraak maar ook met weer hoop en geloof. Hoop voor deze wereld en deze maatschappij. En dat hebben we nu misschien wel harder nodig dan ooit. Hopen en geloven is prima, door-breken (nog) beter.

Ik neem me voor om dit door te gaan zetten. Graag samen met jou. Niets is onmogelijk. Doorbraken bereik je door “door te breken”!

Wat zou jij graag willen door-breken? Graag lees ik jouw reactie. 

Ps, ja ik brak hem ook door, in een keer!

Warme groet, Gabriela

0 0 stemmen
Article Rating
Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x