Initiatief de Vrije Boer

Dries van Gemert is samen met een aantal boeren in Zuid Limburg een initiatief gestart onder de naam “Vrije Boer”.

Met het concept “Vrije Boer” helpen wij boeren om weer meer van zichzelf te worden en hun positie in de voedselketen te versterken. We brengen op die manier verbindingen aan in de regio tussen producent en consument, maken ze zichtbaar. Op dit moment bouwen we aan een regionaal netwerk van boeren in Zuid-Limburg. Zorgen met elkaar voor een economische en ecologische versterking op en rond het erf zodat de boer weer in zijn kracht komt en blijft. Kernwoorden zijn: kringloop landbouw, natuur inclusief werken, bodembeheer en bedrijfsopvolging.

Een van de acties is om mee te doen met de verkiezing Pionier die door VPRO Tegenlicht is georganiseerd.  Tegenlicht is op zoek naar pioniers op het platteland. Mensen die de kracht van het landelijke inzetten voor de samenleving van de toekomst. U kunt stemmen op deze pioniers en liefst uiteraard op ons initiatief.

Direct stemmen? Dat kan hier 

Stem t/m 16 mei 23:59 uur 

Meer weten waarom we dit initiatief namen. Bekijk een voorbeeld van onze trailer over de noodzaak. Deze is in samenwerking met Daan Willekens van D2D-media ontwikkeld.

Op zaterdag 25 mei zullen de vijf finalisten hun idee aan de jury en het publiek presenteren tijdens de speciale Meet Up in De DRU Cultuurfabriek in Ulft.

Help je ons in de finale?